Kategorier
Blogginlägg

Jag har börjat arbeta på Runacademy

Under hösten 2017 började jag arbeta på Runacademy för att utveckla internetplatformen till att bli både enklare, roligare och mer social.

Runacademy logoRunacademy sprider löparglädje i hela Sverige genom löpargrupper, träningsresor och coaching för både privatpersoner och företag. Internettjänsten är rätt så cool och avancerad med anpassade/personliga träningsprogram med uppföljning för alla typer av löpare, från nybörjare till de som vill utmana sig själva lite extra. Många av ledarna är på elitnivå så hela spektret av både träning och hälsa tillgodoses bra.

Löpargrupperna finns i alla stora orter i Sverige och har smarta upplägg med flera ledare så att deltagarna delas in så att alla stimuleras oavsett nivå. Jag har självklart redan varit med och tränat i Runacademys löpargrupp och tycker jag håller medelnivå där jag fått massor av ny och allsidig träning.

Tidigare tränade jag mest lite mer ensidigt men nu när jag fått lära mig mer teknik och allsidig träning från enkla workoutpass till intervallträning eller ibland Yoga så blir träningspassen mer roliga och man mår mycket bättre. Jag har definitivt fått mindre problem med muskler, leder och annat som annars tar stryk med den ensidiga träningen. Faktum är att jag nu efter 7 månaders allsidig träning utan problem klarar av en löprunda på 1 mil utan några smärtor. Det är dessutom riktigt mysigt att bara ut och röra på sig på det sättet, mot tidigare då de flesta träningspass kändes som man måste utmana sig själv varje gång.

Mitt jobb på Runacademy är väldigt spännande för mig då jag får möjligheten att utveckla den sociala aspekten i internettjänsten, något som jag alltid tyckt varit kul och lyckats bra med i alla tidigare engagemang. Även om dagens teknik begränsar oss till att fysiskt träffas i löpargrupper så blir i alla fall jag väldigt inspirerad av att vi inom en snar framtid snart kommer att träna oss i virtuella löpargrupper och vi ger stöd och support till varandra på den tid som passar oss bäst och varsomhelst.

Dagens pulsklockor och träningsappar är ett sådant steg mot den virtuella träningsvärlden som snart blir den vanliga vardagen för oss alla. Jag tror att glasögon med AR (augmented reality) kommer göra detta möjligt. Nu är vi långt ifrån denna verklighet men jag ska försöka bidra med så mycket jag kan för att det ska bli en verklighet framöver.

Hälsa och träning tror jag i alla fall kommer vara centrala aspekter i framtidens virtuella värld och därför känns mitt nya jobb på Runacademy väldigt motiverande.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.